Další delegace k projektu Robinhelp

31.08.2012 11:55

Všechny akce ve světě, které pořádají pobočky naší organizace s podobným cílem jako Robinhelp, byly velice úspěšné. Nyní se chystíme do Rumunska a příští týden do Bulharska. I v postkomunistických zemích je o takové lidi jako je Robin Hronek zájem ze strany žen. Musí se tomu ale pomoci poskytnutím lepší životní úrovně, avšak důležité je, že je o neatraktivní muže postaráno a  neshody jsou řečeny v podstatě západním blahobytem. I když by každá žena z těch, které v těch soutěžích vyhrály, chtěla někoho, kdo by byl pro ní oporou, spíáše než někoho, kdo sám potřebuje oporu, vyplatí se jim mít na starosti chlapa, o kterého je tzřeba se starat více než o normálního zdravého, nebo o chlapa, který je sympatický a není hnusák. Proč si nevzít zadarmo auto, počítač, luxusně zažízený byt a nic za to neplatit?!

Některé tyto posdtkomunistické země jsou ještě více ekonomicky vyčerpané, než Česká Republika, takže je zdražování všeho a rozvoj tržního hospodářství ještě drastičtější a stejně jako v ČR tím nejvíce trpí obyčejníá lidé, kterým by v některých případech bohatě stačilo bydlet v čistém příbytku s funkční kanalizací, pořádnou splachovací toaletou, teplou vodou a stsabilní elektřinou. Do takto ubohých zemí se teprve chystíme za předpokladu, že ekonomický stav země umožňuje zprovoznit a\lespoň jednu pobočku s možností provádět veřejné projekty.m Podmímkou je stabilně fungující elektrická a telefonní síť a alespoň nějaká možnost přes známé a s velkými finančními náklady si opatřit nějaký jakž takž fungující počítač s možností se nějak připojit na Internet alespoň rychlostí 56 Kb/s, nebo alespoň tak, aby se vůbec nějak dal zobrazit na obrazovce holý text z jiného počítače a odeslat text, který se napíše. Bohatě stačí veškerou komunikaci s lidmo provádět běžnou poštou, kterou se posílají dopisy napsané na stroji a do počítače se dávají osobní data a věci šiřitelné na disketách.

Zatím navštěvujeme země, které jsou i v počítačové technice a internetu na tom celkem dobře, i kldyž je to tam možná dražší než v ČR, ale v Řijnu se zúčastníme mezinárodní konference naší organizace v Lisabonu, kde nám na konec týdenního programu dali prostor na projekt Robinhelp na celý víkend, takže máme na programu o projektu Robinhelp i referát o návrhu soustředit se  na postkomunistické země a potom na země třetího světa. To budu přednášet já a závěrem dškuji Robinovi, žre mi to dal na stránku, protože abych uživila svého a jeho syxna Jirku, zrušila jsem Internet.

M.S a R.H.

M