3.12.2016 - Koncert v Linci

04.12.2016 16:45

Dalším místem, kde se pro někoho hledla partnerka metodikou projektu Robinhelp, byl rakouský Linec. Stejné provedení koncertu jaké bylo v Bratislavě, bylo i zde, ale zatím nevíme, kde bude další koncert.

 

Protožýe je už zima, koncert v Linci již nebyl pod širým nebem, ale v hale. I tak to byla světelná a zvuková show podobná koncertům Jeana Michela Jarreho, podle kteréhove smyslu hudební tvorby a celkového chování v hudbě, provozujeme koncerty Robina Hronka.  Podobně je tomu zde u Marie Smaulové a dalěích přátel Robina Hronkaz naší komunity, kteří se aktivně zabývají hudbou, která není jen elektrofonická, jak tomu je u Robina Hronka, Marie Smaulové, Marcely Lenorové, Magdy Railey, Trish Huntson a Romany Laisonové, se kterou Marie Smaulová natočila společné CD, které ovlivnilo repertoár koncertního turné pčed akcí v Bratislavě, což se projevilo ihned novým začátkem koncertu.

 

Hudební styl Jeana Michela Jarreho neinspiruje jen Robina Hronka, ale i Marii Smaulovou,což se jak v Bratislavš, tak včera v \linci projevilo tak, že koncert začíná zhasnutím světel, takže se jeviště i hlediště ponořčí do tmy. To je nejlepší v hale, kde je ta tma napreostá. Přirozenou reakcí na zhasnutí světla je řev z radosti, že začíná koncert. Ten začne náhodnými blesky v místě, kde je zřejmě pódium, které jsou doprovázeny elektronickými pazvuky jakoby střelby laserem, abyx se publikum občas leklo. K tomu se přidá hlasitý brum, doprovázený rosvícením modrého světla. Blýská se řastěji a k brumu se přidávají další nástroje a světla. Postupně se rýsuje úvodní skladba koncertu, během čehož přichází Marie Smaulová v bílém kuželu bodového  reflektoru. Píseň je ve stádiu, kdy se má rozjet taneční doprovod, což je místo, kde Marie pozdraví dané město a zeptá se, jestli jsou všichni v pohodě. Následuje světelná exploze a vlastní skladba. Jinak je vše stejné, ale s nějakými novými písněmi z toho nového CD.

 

Bylo to jako vždy pěkné a kdo se tam nemohl dostat, mohl i tento koncert sledovat doma v pracovní síti organizace BATRADIS na svém počítači, notebooku, tabletu, či telefonu, po případě v televizi, pokud je chytrá. Kdo přitom nechce být sám, může navštívit nejbližší bar, nebo restauraci, provozovanou organizací BATRADIS a sledovat koncert na plátnšě, či velkoplošné obrazovce.