19.11.2016 Speciální koncert v Bratislavě

21.11.2016 16:16

V Bratislavě již jednou koncert Marie Smaulová měla, ale kedenalo se o běžné turné. Z důvodu zhoršeného počasí díky podzimu a zimě bylo letošční turné s názvem Robinhelptour 2016 přerišeno po koncertě ve španělském Toledu, protože velikost koncertů v rámci tohoto turné vyžaduje pořádání koncertů pod širým nebem. 

 

Přesto se však v sobotu 19.11: jeden koncert konal i přes sychravé podzimní počasí na parkovišti obchodního centra Petrželka v Bratislavě. Slovenské pobočce organizace BATRADIS a společnosti PCA Slovakia se podařil husdarský kousek s pokusem o použití pilotního projektu Robinhelp sesterské společnosti PCA Praha, kdy se povedlo sehnat družku bratislavskému kolegovi Robina Hronka - Peteru Midlárovi. Účast a koncert Robina Hronka se nepodařilo včas zajistit, progtože má Robin Hronek dost starostí sám se sebou, nehledě na to, že nás se svým úspěchem naši slovenští kolegové oslovili pozdě, protože chtěli mít jistoitu, kdo bude tou družkou Petra Midlára.

 

Dal se tedy zajistit pouze koncert Marie Smaulové na sobotu, s čímž nastaly potíže, za které se jménem odboru kulturní činnosti české pobočky organizace BATRADIS v Praze chceme našim slovenským kolegům omluvit. Společnost PCA Slovakia původně  pozbala Marii Smaulovou která měla vystoupit na oslavě této akce v obchodním centru Petrželka na púdiu uvnitř areálu nákupního centra. Protože za ná jednal náš kulturní odbor který to chtl zařadit do koncertního turné změnilo se místo konání z malého pódia uvnitř na velké pódium na parkovišti kde bylo zbudováno pódium pro velkolepou zvukovou a světelnou show jaká byla pod názvem Robinhelptour 2016 v různých městech po světě o čemž se naši slovenští kolegové dozvšdšěli až ve středu kdy k obchodnímu centru přijel jeden z několika obrovských kamionů vezoucích potřebný materiál na stavbu pódia a veškerého vybavení nemluvě o zděšení jaké vzbudil obří hydraulický 50 tunový autojeřáb. Když už si ale dali naši bratislavští kolegové práci s pódiem uvnitř předělali ho na ubří televizní kostku takže šlo koncert sledovat i v teple nákupního centra na velkých obrazovkách.

 

Marie Smaiulová dorazila v pátek odpoledne a koncert ser moc povedl. Ani venku lidem zima nebyla. Doučástí pódia a malé tribuny z lešenářských trubek a dřeva byly k dispozici celkem 4 stánky s občerstvením nabízející k pití mimo piva limonád a kořalek jako např. Rum Borovičku Slivovici a Vodku také kávu čaj svařené víno a grog. Keden z nich nabízel i Kakao a horkou čokoládu.

 

V neděli začla demontáž pódia a úklid parkoviště začne v úterý.